(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada Surxondaryo viloyatida odam DNKsi asosida sud biologik ekspertizasining yo‘lga qo‘yilishi, uning tashkiliy-huquqiy asoslari hamda sud-tergov amaliyotidagi ahamiyati yoritilgan. DNK tahlilining ilmiy imkoniyatlari orqali shaxsni identifikatsiya qilish, qarindoshlik munosabatlarini aniqlash, jinoyat ishlarida biologik dalillarni ishonchli baholash masalalari tahlil qilinadi. Shuningdek, hududiy darajada DNK ekspertizasining joriy etilishi sud ekspertizasi sifatini oshirish, tergov jarayonlarini tezkor va aniq olib borish hamda fuqarolarning huquq va erkinliklarini himoya qilishdagi roli ochib beriladi.