(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada zamonaviy yondashuvlar asosida rangtasvirda shahar manzarasi kompozitsiyasini ishlash masalalari tahlil qilinadi. Shahar muhitining vizual xususiyatlari, arxitektura shakllari, rang va yorug‘lik munosabatlari, fazoviy yechim hamda kompozitsion muvozanat masalalari zamonaviy san’at nazariyasi va amaliyoti nuqtayi nazaridan yoritiladi. Tadqiqot davomida an’anaviy rangtasvir tamoyillari bilan bir qatorda innovatsion texnikalar, konseptual yondashuvlar va raqamli texnologiyalarning badiiy ijod jarayoniga ta’siri ko‘rib chiqiladi. Maqola natijalari rangtasvirda shahar manzarasini ishlash jarayonini tizimli tashkil etish, kompozitsion yechimlarni takomillashtirish va talabalarning ijodiy tafakkurini rivojlantirishga xizmat qiladi.