(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada burun orqali nafas olish buzilishining keng tarqalgan sababi hisoblangan vazomotor rinitning (VMR) ikki asosiy shakli — allergik va neyrovegetativ turlarini davolash usullari o‘rganilgan. Davolash usullari, medikamentoz (dori vositalari bilan) davolash, fizioterapevtik muolajalar va jarrohlik aralashuvlari. Vazomotor rinitni davolashda tzimli yondashuv muhim bo‘lib, usul tanlovi kasallik darajasi, simptomlar davomiyligi, bemorning individual holati va konservativ davolash javobiga qarab belgilanadi. Maqolada VMR shakllarini to‘g‘ri davolash uchun kompleks yondashuv zarurligi, mos davolashni tanlash muhim ahamiyatga ega ekani ta’kidlangan.