(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada bozor iqtisodiyotini diversifikatsiyalashning nazariy asoslari, strategik yo‘llari va amaliy tavsiyalari ilmiy-nazariy va amaliy jihatdan tahlil qilingan. Tadqiqotda diversifikatsiyalashning iqtisodiy barqarorlikni ta’minlash, ishlab chiqarish hajmini oshirish, iqtisodiy risklarni kamaytirish va milliy daromadni barqarorlashtirishdagi roli yoritilgan. Shuningdek, iqtisodiy sohalarni diversifikatsiya qilishning mavjud yo‘llari, davlat siyosati va biznes subyektlari faoliyati orqali erishish mexanizmlari tahlil qilingan. Tadqiqot natijalari iqtisodiyot fanini o‘qitishda, iqtisodiy strategiya va boshqaruv qarorlarini ishlab chiqishda amaliy manba sifatida foydalidir.