(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada Naiv Bayes klassifikatori yordamida film sharhlarini sentiment tahlil qilish jarayoni yoritiladi. Sentiment tahlili matnni ijobiy yoki salbiy kayfiyatga ajratishdan iborat bo‘lib, tabiiy tilni qayta ishlash (NLP) va mashinali o‘qitishning eng mashhur qo‘llanmalardan biridir. Maqolada Naiv Bayes algoritmining nazariy asosi, ma’lumotlarni tayyorlash bosqichlari, modelni o‘qitish jarayoni va baholash usullari batafsil bayon qilinadi. [1] Shuningdek, eksperiment natijalari va amaliy qo‘llanilish bo‘yicha tavsiyalar beriladi.