(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada chiziqli regressiya yordamida uy narxlarini bashorat qilishning nazariy va amaliy jihatlari keng yoritilgan. Tadqiqotda chiziqli regressiya modeli, uning asosiy komponentlari, parametrlarni aniqlash usullari va uy narxlarini bashorat qilish jarayoni tahlil qilinadi. Maqolada turli uy xususiyatlari (maydon, xonalar soni, joylashuv va boshqa omillar) asosida narxni bashorat qilish misollari keltirilgan. Shu bilan birga, modelning afzalliklari, cheklovlari va real hayotdagi qo‘llanilishi ham o‘rganilgan. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, chiziqli regressiya yordamida uy narxlarini aniq va tezkor bashorat qilish mumkin, bu esa ko‘chmas mulk bozorida qarorlar qabul qilish jarayonini soddalashtiradi. Ushbu maqola iqtisodiyot, statistika, ma’lumotlarni tahlil va sun’iy intellekt sohasida tahsil olayotgan talabalar va mutaxassislar uchun nazariy va amaliy manba sifatida xizmat qiladi.