(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu ilmiy maqolada sunʼiy intellekt texnologiyalarining zamonaviy iqtisodiyotning turli tarmoqlariga joriy etilishi, ularning samaradorlik darajasi, iqtisodiy ko‘rsatkichlarga ta’siri, ishlab chiqarish jarayonlari va xizmatlar sektorini transformatsiya qilishi chuqur tahlil qilinadi. Tadqiqotda xalqaro tajriba, statistik ma’lumotlar, iqtisodiy modellar, ekspert fikrlari hamda O‘zbekistonda raqamli iqtisodiyot rivoji bo‘yicha amaliy natijalarga asoslangan baholashlar berilgan. Muhokama qismida SI texnologiyalarini joriy etishning cheklovlari, xavflari, iqtisodiy, ijtimoiy va mehnat bozori oqibatlari batafsil yoritiladi.