(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur ilmiy maqolada ta’lim muassasalarida byudjet mablag‘laridan foydalanish hisobini yuritish va audit tahlilini amalga oshirishning nazariy hamda amaliy jihatlari yoritilgan. Tadqiqot jarayonida byudjet mablag‘larining shakllanish manbalari, ularning maqsadli va samarali sarflanishini hisobga olish mexanizmlari, shuningdek, moliyaviy nazorat va audit tizimining ahamiyati tahlil qilindi. Ichki va tashqi audit orqali moliyaviy intizomni mustahkamlash, qonunbuzarliklarning oldini olish hamda ta’lim muassasalarida moliyaviy shaffoflikni ta’minlash masalalariga alohida e’tibor qaratildi. Tadqiqot natijalari byudjet mablag‘laridan foydalanish samaradorligini oshirish va audit tizimini takomillashtirish bo‘yicha ilmiy-amaliy takliflar ishlab chiqish imkonini beradi.