(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu ish o‘zbek adibi Nazar Eshonqulning “Qora kitob” asari tahliliga bag‘ishlangan. Asarda inson ruhiyatining murakkab qatlamlari, ma’naviy izlanishlar va haqiqatni anglash yo‘lidagi kechinmalar falsafiy-uslubda ifodalangan. “Qora kitob” ramzi inson qalbidagi qorong‘ulik, vijdon azobi hamda o‘zlikni izlash jarayonini bildiradi. Muallif zamonaviy insonning begonalashuvi, jamiyatdagi ma’naviy inqiroz va ruhiy uyg‘onish masalalarini badiiy timsollar orqali yoritadi. Asar o‘zbek adabiyotida modernistik va ekzistensial tafakkurning yorqin namunasi hisoblanadi.