(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur tezis ilmiy-texnik tarjimada terminologiyaning o‘rni, funksional-stilistik xususiyatlari va tarjima jarayonidagi metodik yondashuvlarni yoritadi. Ilmiy-texnik matnlar aniq semantika, yagona terminologik tizim va standartlashtirilgan ifodaviy vositalarni talab qilishi tufayli tarjimon yuqori darajadagi leksik-semantik kompetensiyaga ega bo‘lishi zarur. Tadqiqotda texnik terminlarning shakllanish manbalari, ularning tarjima strategiyalari, ekvivalent tanlash mezonlari hamda terminologik birliklarning izchil qo‘llanilishi ko‘rib chiqiladi. Tahlil natijalari terminologiyani to‘g‘ri qo‘llash ilmiy kommunikatsiyaning aniqligi va ishonchliligini ta’minlashini ko‘rsatadi.