(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada o‘zbek romanchiligi asoschilaridan biri bo‘lgan Abdulla Qodiriyning , Mehrobdan Chayon ‘‘ va Molyerning , Tartyuf‘‘ asarlari misolida insonlarning ichki yashirin tuyg‘ulari , nafs bilan kurashi, din niqobi ostida yo‘l qo‘yilgan axloqsizliklar qiyosiy jihatdan tahlil qilingan. Shuningdek, maqolada maqsadga erishish qing‘ir , egri yo‘llar bilan emas balki ezgu niyat , sabr , astoydil mehnat va chin muhabbat bilan amalga oshirilishi haqida fikr yuritilgan.