(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu tezisda badiiy asar tarjimasida tabiat tasvirining o‘rni va badiiy-estetik ahamiyati tahlil qilinadi. Tabiat tasvirlari yozuvchi uslubining muhim elementi sifatida asarning hissiy ohangini belgilaydi, qahramonlarning ruhiy holatini ochib beradi hamda voqealarning badiiy fonini yaratadi. Mark Tvenning “Tom Soyerning sarguzashtlari” asari misolida tabiat tasvirining o‘zbek tiliga tarjima jarayonidagi o‘ziga xos jihatlar ko‘rib chiqildi. Tadqiqot davomida tabiat tasvirini adekvat ifodalashda tarjimonning til sezgisi, madaniy bilimlari va badiiy uslubni saqlab qolish mahorati muhim omil ekani asoslab berildi.