(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur ishda dastur kodini generatsiyalash jarayoni hamda dasturiy loyihalarni rasmiylashtirishning asosiy tamoyillari ko‘rib chiqiladi. Dastur kodini avtomatik va yarim avtomatik generatsiyalash dasturiy ta’minotni ishlab chiqish jarayonini tezlashtirish, xatoliklarni kamaytirish va kod sifatini yaxshilashga xizmat qiladi. Loyihani rasmiylashtirish esa dasturiy mahsulotning tuzilmasini aniq belgilash, hujjatlashtirish va keyingi rivojlantirish jarayonlarini samarali tashkil etish imkonini beradi. Ishda kod generatsiyalash vositalari, ularning afzalliklari hamda dasturiy loyihalarni standartlarga muvofiq rasmiylashtirish masalalari yoritiladi.