(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur ilmiy maqola yashil iqtisodiyot konsepsiyasining nazariy asoslari, uning zamonaviy iqtisodiy rivojlanishdagi strategik ahamiyati hamda ekologik ko‘rsatkichlarni statistik baholash masalalarini chuqur va har tomonlama yoritishga bag‘ishlangan. Tadqiqotda yashil iqtisodiyot iqtisodiy o‘sish, ekologik barqarorlik va ijtimoiy farovonlikni uyg‘unlashtiruvchi muhim model sifatida ko‘rib chiqilib, uning amaliy natijalarini baholashda statistik tahlilning o‘rni asoslab beriladi.