(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada buyrak va siydik chiqarish tizimining anatomik tuzilishi, fiziologik vazifalari, asosiy jarayonlari hamda organizm ichki muvozanatini saqlashdagi ahamiyati tahlil qilinadi. Siydik hosil bo‘lish bosqichlari, nefron faoliyati, filtrlash va qayta so‘rilish mexanizmlari ilmiy manbalar asosida yoritilgan. Shuningdek, siydik chiqarish organlarining tuzilishidagi o‘ziga xosliklar, kasalliklarning oldini olish hamda gigiyena talablari bo‘yicha izohlar berilgan.