(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada Xo‘jayli tumani yirik shoxli qoramollarida uchraydigan tuyoq kasalliklarini davolashda De-Long preparatining samaradorligi o‘rganildi. Tuyoq kasalliklari chorvachilikda keng tarqalgan bo‘lib, hayvonlarning harakatchanligini cheklaydi, mahsuldorlikni pasaytiradi va iqtisodiy zarar keltiradi. Tadqiqotda kasalligi aniqlangan qoramollar tanlab olinib, ularda preparatning klinik va terapevtik ta’siri baholandi. Davolash jarayonida oqsoqlik darajasi, yallig‘lanish belgilarining kamayishi, jarohatlarning tiklanish tezligi va umumiy sog‘lik holati kuzatildi.