(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada idrokning psixologik mazmuni, uning shakllanish mexanizmi, asosiy xususiyatlari va ta’lim jarayonidagi ahamiyati keng yoritilgan. Idrokning predmetlilik, yaxlitlik, izchillik, mazmunlilik kabi asosiy belgilari hamda uning diqqat, xotira va tafakkur bilan uzviy bog‘liqligi ilmiy manbalar asosida tahlil qilingan. Shuningdek, talabalarda idrok jarayonini kuchaytiruvchi psixologik va pedagogik omillar, idrokning samaradorligini oshirish yo‘llari ham ko‘rsatib berilgan.