(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu ilmiy maqola boshlangʻich sinf oʻquvchilarida uchraydigan psixologik muammolarni kompleks tahlil qilishga bagʻishlangan. Tadqiqotda zamonaviy boshlangʻich taʼlim muhtida kuzatiladigan asosiy psixologik muammolar: maktabga moslasha olish qiyinchiliklari, oʻqish va oʻrganish bilan bogʻliq muammolar, hissiy va ijtimoiy muammolar tizimli koʻrib chiqilgan. Maqolada psixologik muammolarning individual, oilaviy, taʼlim va ijtimoiy sabablari chuqur tahli qilinadi, shuningdek ularni erta aniqlash belgilari batafsil yoritiladi.