(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqola stress va hissiy zoʻriqishning ta’lim jarayoniga ko’rsatadigan psixologik hamda pedagogik ta’siri tahlil qilingan. Unda o’quvchi va talabalarda kuzatiladigan tashvish,emotsional zo’riqish, ichki taranglik kabi holatlarning diqqat, xotira, motivatsiya va bilimlarni o`zlashtirish jarayoniga qanday salbiy ta’sir ko’rsatishi yoritilgan. Shuningdek stressning o’quv faoliyati samaradorligini pasaytirish, sinfdagi yoki auditoriyada psixologik muhitni buzishi va o’qituvchi - o’quvchi munosabatlariga ta’sir etishi izohlangan. Maqolada stresni kamaytirish va hissiy zo’riqishni yengillashtirish bo’yicha ta’lim jarayonda qollanishi mumkin boʻlgan psixologik pedagogik tavsiyalar ham berilgan. Maqolada taʼlim sifatini oshirishda oʻquvchilar ruhiy holatini hisobga olish muhimligiga alohida etibor qaratilgan.