(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Maqolada qishloq xo‘jaligi mashinalarining sovutish tizimini qismlarga ajratish va ularni texnik xizmat ko‘rsatish jarayoni ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Sovutish tizimi mashina samaradorligi va ishlash muddatiga bevosita ta’sir qiladi, shuning uchun uning komponentlarini aniqlash, muntazam texnik xizmat ko‘rsatish va nazorat mexanizmlarini joriy etish muhimdir. Tadqiqotda tizimning asosiy qismlari, texnik xizmat ko‘rsatish tartibi va samaradorlikni oshirishga qaratilgan chora-tadbirlar yoritiladi.