(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
.Mazkur maqolada tijorat banklarida ishlab chiqarish korxonalarini kreditlash такомиллаштириш amaliyotini masalalari innovatsiyalar asosida yoritiladi. Tadqiqotda kredit portfeli samaradorligiga ta’sir etuvchi omillar tizimli ravishda tahlil qilingan.Bank xizmatlarini raqamlashtirish va kredit risklarini boshqarishning yangi texnologiyalari alohida o‘rganilgan.Kreditlash jarayonida sun’iy intellektdan foydalanish imkoniyatlari amaliy misollar asosida ko‘rsatib beriladi.Innovatsion scoring-modellar ishlab chiqarish subyektlarining moliyaviy holatini aniqlashda yuqori aniqlik beradi.