(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada Tojikiston Respublikasining ta’lim tizimi tahlil qilinadi. Maqolada ta’limning huquqiy va tashkiliy asoslari, maktabgacha ta’limdan oliy ta’limgacha bo‘lgan bosqichlar, ta’lim sifati va zamonaviy muammolar ko‘rib chiqilgan. Shuningdek, xalqaro tajriba bilan solishtirish orqali Tojikiston ta’lim tizimining rivojlanish istiqbollari va takomillashish yo‘llari tavsiya qilinadi. Maqola ilmiy-analitik usulga asoslangan bo‘lib, rasmiy statistik ma’lumotlar va soha ekspertlarining fikrlariga tayanadi.