(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Chiziqli dasturlash masalalari logistika, ta’minot zanjiri boshqaruvi va ishlab chiqarishni rejalashtirish kabi sohalarda muhim ahamiyatga ega. Tadqiqot metodologiyasiga matematik modellashtirish, algoritmik tahlil va dasturiy taminot kiradi. Biz avvalgi maqolamizda transport masalasini yechishni fundamental asoslarini ko’rib chiqqan edik. Ushbu maqaolada esa Fogel usulining dasturiy qismi MATLAB matematik paketi yordamida aniqlangan bo’lib yechimni aniqlash va uni optimallikka tekshirish uchun xizmat qiladi. Ushbu tadqiqot natijalari axborot tizimlarida transport masalalarini avtomatlashtirish, xarajatlarni minimallashtirish, resurslarni optimal taqsimlash va tizim samaradorligini oshirish bo‘yicha muhim ilmiy va amaliy xulosalarni taqdim etadi.