(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu tezisda axborot tizimlarida ma’lumotlarni himoya qilishning zamonaviy usullari va texnologiyalari tahlil qilinadi. Ma’lumot xavfsizligi sohasida uchraydigan asosiy xavflar, ularning oqibatlari va bularning oldini olish uchun qo‘llaniladigan usullar yoritiladi. Tadqiqotda kriptografik usullar, autentifikatsiya va tarmoq xavfsizligi texnologiyalari chuqur o‘rganiladi. Shuningdek, ma’lumotlarni shifrlash algoritmlari, tarmoq himoya protokollari va zararsizlantirish strategiyalari haqidagi bilimlar keltiriladi.