(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Hujayra texnologiyasi so‘nggi yillarda biotibbiyotning eng istiqbolli yo‘nalishlaridan biriga aylangan. Xususan, regenerativ tibbiyot va klonlash sohalarida ilmiy izlanishlar tez sur’atlar bilan rivojlanmoqda. Ushbu maqolada hujayra texnologiyasining asosiy tamoyillari, uning regenerativ tibbiyotdagi qo‘llanilishi va klonlash bilan bog‘liq ilmiy, etik va huquqiy muammolar tahlil qilinadi. Shu bilan birga, hujayra texnologiyasining kelajakdagi sog‘liqni saqlash tizimiga ta’siri va uning ijtimoiy jihatlari ham ko‘rib chiqiladi.