(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada o‘zbek adabiyoti taraqqiyotiga ulkan hissa qo‘shgan buyuk mutafakkir Alisher Navoiy hayoti, ijodi va adabiy merosining mazmun-mohiyati keng yoritiladi. Navoiy ijodining asosiy g‘oyalari, uning badiiy tafakkuridagi yangiliklar, turkiy til nufuzini oshirishdagi xizmatlari hamda milliy adabiyotimiz shakllanishidagi o‘rni ilmiy-nazariy asosda tahlil qilinadi. Shuningdek, shoirning asarlari orqali avlodlarga yetkazmoqchi bo‘lgan ma’naviy-axloqiy tamoyillar,