(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur tezisda dukkakdoshlar (Fabaceae) oilasining sistematik tuzilishi, morfologik va biologik xususiyatlari, shuningdek ularning ekologik moslanishlari va xo‘jalik ahamiyati ilmiy asosda yoritilgan. Dukkakdoshlar oilasiga mansub o‘simliklarning tuproq unumdorligini oshirishdagi roli, oziq-ovqat, yem xashak va dorivor xususiyatlari tahlil qilingan. Tezis adabiyot manbalari hamda zamonaviy ilmiy ma’lumotlar asosida tayyorlangan.