(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada tasavvufiy axloqiy qadriyatlarning zamonaviy o‘quvchi tarbiyasiga ta’siri pedagogik nuqtayi nazardan tahlil qilinadi. Tadqiqotda tasavvuf ta’limotiga xos bo‘lgan komil inson g‘oyasi, sabr-qanoat, halollik, kamtarlik, mehr-shafqat, mas’uliyat va o‘zini-o‘zi tarbiyalash kabi axloqiy qadriyatlarning bugungi ta’lim-tarbiya jarayonidagi o‘rni va ahamiyati yoritiladi. Maqolada ushbu qadriyatlarning o‘quvchilarda ijtimoiy faollik, ma’naviy yetuklik, axloqiy barqarorlik va mustaqil fikrlash ko‘nikmalarini shakllantirishdagi pedagogik imkoniyatlari asoslab beriladi. Shuningdek, tasavvufiy merosni zamonaviy pedagogik texnologiyalar bilan uyg‘unlashtirish, uni o‘quv-tarbiya jarayoniga integratsiya qilish yo‘llari tahlil etiladi. Tadqiqot natijalari tasavvufiy axloqiy qadriyatlarning zamonaviy o‘quvchi shaxsini har tomonlama kamol toptirishda muhim manba bo‘la olishini ko‘rsatadi hamda pedagogik amaliyot uchun ilmiy-uslubiy tavsiyalar beriladi.