(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada issiqlik elektr markazlarida hosil bo‘ladigan chiqindi gazlarni kondensatsion qozonlar yordamida qayta ishlashning texnik va energetik afzalliklari yoritiladi. Kondensatsion texnologiyalar chiqindi gaz tarkibidagi yashirin issiqlikni qayta ajratib olish orqali yoqilg‘i sarfini kamaytiradi, energiya samaradorligini oshiradi va ekologik ta’sirni sezilarli darajada pasaytiradi. Tadqiqotda kondensatsion qozonlarning ishlash prinsipi, issiqlik elektr stansiyalariga integratsiyalashuv mexanizmi va samaradorlik ko‘rsatkichlari tahlil qilingan. Natijalar ushbu texnologiya energiya tejamkorligi va ekologik barqarorlikni ta’minlashda muhim omil ekanini ko‘rsatadi.