(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
So‘nggi yillarda axborot texnologiyalarining jadal rivojlanishi natijasida bulutli hisoblash (cloud computing) texnologiyalari keng qo‘llanila boshladi. Bulutli xizmatlar korxonalar, ta’lim muassasalari va individual foydalanuvchilar uchun qulayliklar yaratmoqda. Biroq, ushbu texnologiyaning keng tarqalishi bilan bir qatorda axborot xavfsizligi bilan bog‘liq muammolar ham dolzarb ahamiyat kasb etmoqda. Ushbu maqolada bulutli hisoblash xavfsizligining asosiy muammolari, tahdid turlari va ularni bartaraf etish bo‘yicha zamonaviy yechimlar tahlil qilinadi.