(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada paralimpiya suzish sportining bolalar serebral falaji (DSP) tashxisiga ega sportchilar reabilitatsiyasi, ularning funksional holati hamda sport natijalariga ta’siri ilmiy asosda tahlil qilinadi. Tadqiqot nazariy manbalar tahlili va amaliy holat (case study) metodologiyasi asosida olib borildi. Olingan natijalar suv muhitida tashkil etilgan maqsadli mashg‘ulotlar mushak tonusini me’yorlashtirish, harakat koordinatsiyasini yaxshilash va sport natijalarini oshirishda samarali reabilitatsion vosita ekanligini ko‘rsatdi.