(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu ilmiy ishda yashil iqtisodiyot sharoitida sanoat korxonalarini rivojlantirishning ustuvor yo‘nalishlari tahlil qilinadi. Tadqiqotda ekologik barqarorlikni ta’minlash, energiya va resurslarni tejash, chiqindilarni kamaytirish, raqamli va innovatsion texnologiyalarni tatbiq etish orqali korxonalar samaradorligini oshirish yo‘llari yoritilgan. Shuningdek, korxonalarda yashil iqtisodiyot prinsiplarini joriy etish, sarmoyalarni ekologik yo‘naltirish va ijtimoiy mas’uliyatni oshirish bo‘yicha amaliy tavsiyalar beriladi. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, yashil iqtisodiyotga o‘tish sanoat korxonalarining raqobatbardoshligini oshirish va barqaror rivojlanishga xizmat qiladi.