(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada sanoat korxonalarida mehnat unumdorligini baholash ko‘rsatkichlari va ularni amaliyotda qo‘llash masalalari kompleks tarzda tahlil qilinadi. Mehnat unumdorligi korxona faoliyati samaradorligini ifodalovchi asosiy iqtisodiy ko‘rsatkichlardan biri bo‘lib, ishlab chiqarish hajmi, xarajatlar darajasi va raqobatbardoshlikni belgilashda muhim ahamiyat kasb etadi. Tadqiqot jarayonida mehnat unumdorligini baholashda qo‘llaniladigan asosiy ko‘rsatkichlar tizimi, ularning hisoblash usullari hamda sanoat korxonalarida, xususan, oziq-ovqat sanoati misolida qo‘llash imkoniyatlari yoritilgan. Maqolada statistik ma’lumotlar asosida mehnat unumdorligi ko‘rsatkichlarining dinamikasi tahlil qilinib, ishlab chiqarish samaradorligini oshirishga xizmat qiluvchi amaliy xulosalar ishlab chiqilgan. Olingan natijalar sanoat korxonalarida mehnat unumdorligini boshqarish mexanizmini takomillashtirishda ilmiy va amaliy ahamiyatga ega.