(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
PISA (Programme for International Student Assessment) dasturi, Iqtisodiy Hamkorlik va Taraqqiyot Tashkiloti (OECD) tomonidan tashkil etilgan va 15 yoshli o‘quvchilarning matematikada, o‘qish va fan sohalaridagi ko‘nikmalarini baholashga qaratilgan xalqaro tadqiqotdir. Dastur, global ta’lim sifatini oshirish, ta’lim tizimlarini taqqoslash va o‘quvchilarning turli ko‘nikmalarini o‘rganish imkonini berish maqsadida 2000-yildan buyon har uch yilda o‘tkaziladi.