(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur ilmiy maqolada bronxoektaz kasalligi bilan og‘rigan bemorlarda ichak mikroflorasi buzilishining immunologik va metabolik mexanizmlari chuqur tahlil qilinadi. Ichak–o‘pka o‘qi (gut–lung axis) nazariyasi doirasida ichak mikrobiotasidagi disbalans mahalliy va tizimli yallig‘lanish, sitokinlar sekretsiyasi, metabolik regulyatsiya hamda kasallikning klinik kechishiga ta’siri yoritilgan. Maqolada zamonaviy ilmiy manbalar asosida mikrobiotani tiklashga qaratilgan terapevtik yondashuvlarning ahamiyati asoslab berilgan.