(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu ilmiy maqolada sarkoidozga bog‘liq o‘pka arteriyasi gipertenziyasi (OAG) patogenezi, epidemiologiyasi, klinik belgilari, tashxis qo‘yish mezonlari va davo strategiyalarida ingalyatsion azot oksidining (NO) tutgan o‘rni batafsil tahlil qilindi. NO selektiv o‘pka vazodilatatori bo‘lib, uning qisqa muddatli qo‘llanilishi gemodinamik barqarorlikni ta’minlaydi, ventilatsiya-perfuziya nisbatini yaxshilaydi va transplantatsiyaga tayyorlov jarayonida asosiy yordamchi vosita bo‘lib xizmat qiladi.