(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu ilmiy maqolada yuridik va notarial xizmatlarda mijozlar bilan muloqotni raqamlashtirish va avtomatlashtirish orqali xizmat samaradorligini oshirishga qaratilgan aqlli chat-bot modeli tahlil qilinadi. Tadqiqotda chat-botning asosiy modullari, muloqot ssenariylari, huquqiy matnlarni qayta ishlash imkoniyatlari va foydalanuvchi murojaatlarini samarali boshqarish jarayonlari ko‘rib chiqilgan. Taklif etilayotgan model foydalanuvchilarning huquqiy savollarini aniqlash, tegishli jarayonlarga yo‘naltirish va hujjatlar bo‘yicha ma’lumotni real vaqt rejimida taqdim etish imkonini beradi. Tadqiqot natijalari chat-bot texnologiyasi xizmat tezligini oshirishi, xatoliklarni kamaytirishi va foydalanuvchi tajribasini yaxshilashini ko‘rsatadi.