(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada bo‘lajak chet tili o‘qituvchilarining leksik kompetensiyasini takomillashtirish jarayonida CEFR standartlari asosida akademik va kasbiy lug‘at boyligini kengaytirish masalalari yoritilgan. Tadqiqotda leksik kompetensiyaning o‘qituvchi tayyorlashdagi ahamiyati ochib berilgan hamda CEFR descriptorlari doirasida B2 va C1 darajalar uchun qo‘yiladigan talablar tahlil qilingan. Shuningdek, task-based learning, descriptorlarga asoslangan mashqlar, korpus lingvistikasidan foydalanish va axborot texnologiyalarini qo‘llash metodlari taklif etilgan. Natijada, CEFR talablariga asoslangan yondashuv bo‘lajak chet tili o‘qituvchilarining akademik va kasbiy lug‘at salohiyatini samarali oshirishga xizmat qilishi asoslab berilgan.