(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Maqolada oliy ta’lim muassasalari huzurida faoliyat yurituvchi innovatsion biznes-inkubatorlarning samaradorligini oshirish masalalari tahlil qilinadi. Tadqiqotda inkubatorlarning startap loyihalarni rivojlantirish, innovatsion mahsulotlar yaratish, ilmiy ishlanmalarni amaliyotga tatbiq etish va talabalar hamda yosh tadbirkorlar salohiyatini oshirishdagi roli ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, inkubatorlarning faoliyatini takomillashtirish uchun strategik yo‘nalishlar, moliyaviy va institutsional qo‘llab-quvvatlash mexanizmlari, innovatsion infratuzilmani rivojlantirish va universitet-biznes integratsiyasini kuchaytirish imkoniyatlari yoritiladi. Tadqiqot natijalari innovatsion biznes-inkubatorlarning samarali faoliyatini ta’minlash, startap ekotizimini rivojlantirish va iqtisodiy barqarorlikni oshirishga xizmat qiladi.