(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada Rossiya–Ukraina mojarosi davomida Ukrain Qurolli Kuchlari tomonidan qo‘llanilayotgan yangicha taktik yondashuvlar tizimli ravishda tahlil qilinadi. Tadqiqotning asosiy maqsadi - zamonaviy yuqori texnologiyali mojarolar sharoitida Ukraina armiyasida vujudga kelgan strategik va taktik innovatsiyalarni aniqlash hamda ularning operativ samaradorligini baholash. Tahlil shuni ko‘rsatadiki, Ukraina an’anaviy frontal harakatlardan texnologik, tarqoq va mobil operatsiyalarga o‘tish orqali raqib ustunligini neytrallashtirishga intilayotgan gibrid jang modelini shakllantirgan. Maqolada dronlardan ommaviy foydalanish, elastik mudofaa, kichik mobil guruhlar strategiyasi, elektron urush komplekslari va chuqur zarbalar doktrinasi kabi asosiy taktik yo‘nalishlar o‘rganiladi[3].