(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada Markaziy Osiyo mamlakatlarining gibrid tahdidlarga tayyorlik darajasi kompleks ravishda o‘rganiladi. Gibrid xavf-xatarlarning ko‘p komponentli tabiati-kiberhujumlar, axborot operatsiyalari, ijtimoiy-siyosiy beqarorlashtirish strategiyalari, iqtisodiy bosim va transmilliy jinoyatchilikning mintaqaga ta’siri tahlil qilinadi. Tadqiqotda Qozog‘iston, O‘zbekiston, Qirg‘iziston, Tojikiston va Turkmanistonning institutsional salohiyati, huquqiy bazasi, mintaqaviy hamkorlikni yo‘lga qo‘yish faoliyati, shuningdek texnologik infratuzilma darajasi ilmiy-nazariy jihatdan ko‘rib chiqiladi. Xulosa sifatida, Markaziy Osiyoda gibrid tahdidlarga qarshi integratsiyalashgan yondashuv shakllanayotgan bo‘lsa-da, axborot makoni himoyasi, kiberxavfsizlik va radikallashuvga qarshi monitoring mexanizmlarini kuchaytirish zarurligi ta’kidlanadi.