(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada og‘zaki nutqda grammatikaning tutgan o‘rni va uning samarali muloqotni ta’minlashdagi ahamiyati keng yoritiladi. Og‘zaki nutq jarayonida grammatik qoidalarga rioya qilish nutqning aniqligi, mantiqiyligi va ravonligini oshiradi. Maqolada og‘zaki nutqqa xos bo‘lgan grammatik xususiyatlar, jumladan, qisqa va soddalashtirilgan gap tuzilmalari, zamon va modal shakllardan faol foydalanish, shuningdek, nutq jarayonida yuzaga keladigan tipik grammatik xatolar tahlil qilinadi. Bundan tashqari, til o‘rganuvchilarda grammatik kompetensiyani og‘zaki nutq orqali shakllantirish va rivojlantirishning samarali pedagogik usullari ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot natijalari grammatik bilimlarni amaliy nutq bilan uyg‘unlashtirish og‘zaki muloqot sifatini sezilarli darajada oshirishini ko‘rsatadi..