(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada yoshlar orasida futbolning ommalashuvi va iste’dodlarni aniqlashning zamonaviy tizimini takomillashtirish bo‘yicha ilmiy-amaliy yondashuvlar yoritilgan. Futbolga bo‘lgan qiziqishni oshirishda ijtimoiy-psixologik omillar, ta’lim muassasalarining roli, innovatsion pedagogik metodlar hamda sport infratuzilmasining ahamiyati tahlil qilinadi. Futbol akademiyalari faoliyati, xalqaro tajriba hamda milliy tizimni uyg‘unlashtirish yo‘nalishlari asosida yosh iste’dodlarni rivojlantirishning kompleks modeli taklif etiladi. Maqola yoshlar futboli rivojiga oid ilmiy, metodik va tashkiliy masalalar bo‘yicha xulosalar beradi.