(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada dislaliya tushunchasi, uning etiologik sabablari, klinik-tasnifiy ko‘rinishlari hamda logopedik korreksiya jarayonidagi samarali metodlar yoritilgan. Maqolada ilmiy manbalar asosida dislaliya bilan og‘rigan bolalarda tovush talaffuzi buzilishining ruhiy, fiziologik va ijtimoiy oqibatlari ham tahlil qilinadi. Logopedik mashg‘ulotlar tizimining bosqichma-bosqich amalga oshirilishi va individual yondashuvning ahamiyati ilmiy jihatdan asoslab beriladi.