(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Zamonaviy jamiyat sharoitida stress omillarining ko‘payishi psixik salomatlikka jiddiy xavf tug‘dirmoqda. Ushbu maqolada stressning asosiy manbalari, xavf guruhlari, psixik salomatlikka ta’siri hamda valeologik yondashuv asosida stressni boshqarishning amaliy modeli yoritiladi. Muammo–tahlil–yechim tamoyiliga asoslangan ushbu tadqiqot jismoniy faollik, psixogigiyena, ijtimoiy qo‘llab-quvvatlash va raqamli monitoring orqali ruhiy barqarorlikni mustahkamlash imkoniyatlarini ko‘rsatadi. Jahon sog‘liqni saqlash tashkiloti ma’lumotlari stressni nazorat qilish orqali surunkali va psixosomatik kasalliklar xavfini sezilarli kamaytirish mumkinligini ko’rsatadi.