(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Bugungi kunda ta’lim tizimida amalga oshirilayotgan islohotlarning muhim yo‘nalishlaridan biri bu musiqa taʼlimining sifat va samaradorligini oshirishdan iborat. Musiqa saboqlari bolalarning estetik, maʼnaviy va madaniy tarbiyasida g‘oyatda katta ahamiyatga ega. Musiqa nafaqat his-tuyg‘ularni boyitadi, balki yoshlarda estetik did, maʼnaviy dunyoqarash, ijodkorlik, jamoada ishlash ko‘nikmasi, ona yurtimiz tarixi va qadriyatlariga hurmatni shakllantirishda muhim o‘rin tutadi. Ana shu jihatlarni inobatga olib, umumta’lim maktablarida musiqa o‘qitish jarayonini talab darajasida tashkil etish, zamonaviy pedagogik va innovatsion metodlarni qo‘llash orqali samaradorlikka erishish dolzarb vazifa hisoblanadi.