(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Bugungi globallashuv jarayonida tarixiy jarayonlarni ilmiy asosda o‘rganish, ayniqsa, xalqaro munosabatlar shakllanishiga ta’sir ko‘rsatgan urushlar tarixini tadqiq qilish katta ahamiyat kasb etadi. Angliya–Amerika urushi (1775–1783) nafaqat ikki xalq o‘rtasidagi to‘qnashuv bo‘lgan, balki zamonaviy demokratik davlatlarning vujudga kelishida asosiy tarixiy bosqichlardan biri hisoblanadi. Mazkur maqola ushbu urushning kelib chiqish sabablari, asosiy bosqichlari, natijalari va tarixiy ahamiyati haqida batafsil ma’lumot beradi.