(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada ta’lim jarayonida interfaol metodlarning o‘rni va ahamiyati yoritiladi. Xususan, boshlang‘ich sinflarda interfaol metodlardan foydalanish o‘quvchilarning bilimlarni faol o‘zlashtirishiga, mustaqil va ijodiy fikrlash ko‘nikmalarini shakllantirishga xizmat qilishi tahlil qilinadi. Interfaol ta’lim jarayonida o‘quvchi markaziy shaxs sifatida namoyon bo‘lib, darslarda hamkorlik, muloqot va muammoli vaziyatlar orqali ta’lim samaradorligi oshiriladi. Shuningdek, boshlang‘ich ta’limda qo‘llaniladigan interfaol metodlarning turlari va ularning amaliy ahamiyati ochib beriladi.