(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada O‘zbekiston Qahramoni Abdulla Oripov va O‘zbekiston xalq shoiri Iqbol Mirzo she’riyatida eskirgan qatlam leksikasining qo‘llanilish xususiyatlari tadqiqiga ayrim mulohazalar bayon etilgan. Mualliflarning badiiy mahorati misolida arxaizm va tarixiy so‘zlarning lirik matn mazmunini boyitish, davr ruhini ifodalash va emotsional-ekspressiv bo‘yoqdorlikni ta’minlashdagi o‘rni tahlil qilingan. Tadqiqot davomida har ikki ijodkorning til boyligidan foydalanishdagi o‘ziga xos uslubiy yondashuvlari qiyosiy o‘rganilib, eskirgan so‘zlarning zamonaviy she’riyatdagi estetik vazifalari yuzasidan ilmiy xulosalar berilgan.