(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu tadqiqot pedagogika kollejlarida ta’lim olayotgan o‘quvchilarning texnologik kompetentligini shakllantirish metodikasini takomillashtirish masalalariga bag‘ishlangan. Zamonaviy ta’lim tizimida raqamli texnologiyalar, axborot-kommunikatsiya vositalari va innovatsion pedagogik yondashuvlardan samarali foydalanish pedagog kadrlar tayyorlash sifatini oshirishning muhim omili hisoblanadi. Annotatsiyada pedagogika kollejlarida texnologik kompetentlikni shakllantirishning nazariy asoslari, mavjud metodik yondashuvlarning tahlili hamda ularni takomillashtirish zarurati yoritilgan. Shuningdek, o‘quvchilarda texnologik bilim, ko‘nikma va malakalarni tizimli ravishda rivojlantirish, mustaqil fikrlash va amaliy faoliyatga tayyorlashda innovatsion ta’lim texnologiyalarining o‘rni ochib berilgan. Tadqiqot natijalari pedagogika kollejlarida o‘quv jarayonini takomillashtirish, kelajak pedagoglarning kompetentligini oshirishga xizmat qiladi.